Main Page
Apollo page
Magyar

 
Az Apollo Csalás
egyszerű cáfolata


1) Túl nehéz lenne meghamisítani a Holdraszállást.

Timtől: Ha az Apollo hamisítvány volt, nagyon profinak kellett lennie.

Megoldhatták a házi feladatot, ami azt jelenti, tudhatták, hogy néz ki az ég a Holdról!

A válaszom:

Igen , igazad van! Meghamisítani a helyes pozíciót, és a csillagok, Vénusz, stb. mozgását hihetetlenül bonyolult lenne, ha nem lehetetlen. Az Apolló űrhajósok ezért soha nem említették a csillagokat, Vénuszt, Marsot, és nem fényképezték őket. A NASA-nak el kellett kerülnie a csillagok kérdését, éppúgy, mint a kormánynak a World Trade Center 7. Épülete összeomlásának okait.

A sok napos állítólagos utazás alatt oda – vissza a Holdra az űrhajósok kinézhettek volna az ablakon, és beszélhettek volna a csillagokról, bolygókról, stb, fényképezhették volna őket, de soha meg sem említették a csillagokat. Sok napig a szűk űrhajóban voltak, de nem beszélhettek a csillagokról, mert fogalmuk sem volt, hogy néznek ki valójában a csillagok az űr azon pozíciójáról.

A csillagok kérdése már az elmebajt is eléri amikor a NASA azt állítja, hogy csillagok nem látszanak a Holdról! Erről szól a Science Challenge (Tudományos Kihívás). Hogy az Apollo csalás látszatát fenntartsák, az összes űrhajósnak az űrállomáson hallgatnia kell a csillagokról. A NASA el akarja hitetni velünk, csillagokat csak a Földről és a repülőgépekről lehet látni. Amint 20 km fölé emelkedünk, a csillagok eltűnnek!

 

2) Az Oroszok leleplezték volna az Apollo csalást

Ez egy általános vélekedés. A saját apámtól hallottam. Itt van néhány példa erről:

Timtől:

Az Oroszok tudták volna, hogy néz ki az űr a Holdról, mert a Luna 9 és következő űrhajók leszálltak rá és fényképeket készítettek róla. Ha az Egyesült Államok Apollo fényképei gyanúsan néztek volna ki, az Oroszok észrevették volna és csalóknak és idiótáknak mutatták volna be az Amerikaiakat. Ez ilyen egyszerű.

A Szovjetúnió az 1960-as években fejlett katonai és tudományos nagyhatalom volt. Egy hamis Holdraszállással nem lehetett volna becsapni. A nyugati tudományos közösségben megvoltak az informátoraik. Fejlett űrprogram volt. Vette volna az US kormány a hatalmas kockázatot, hogy az USSR (Szovjetúnió) rájöjjön és leleplezze a csalást?!! Az évszázad poénja lett volna.

 

Itt adták föl godlikeproductions.com:

Ki járt volna jobban, nyert volna többet az Oroszoknál, ha ezt az állítólagos nagy Amerikai csalást leleplezik? Az Amerikaiak megverték őket a Holdraszállásban, amelyet sehogy sem tudtak elérni – de az egész „űrverseny”-nek az 50, 60-as években csak egy helyezettje volt, jöjjön pokol vagy árhullám, vagy az Oroszok vagy az Amerikaiak kaphatták az első díjat.

Ha az Amerikaiak nem jutottak el a Holdra, az Oroszok biztosan leleplezték volna a csalást mostanra. Ilyenfajta munícióra nagyon vágytak.

Így, ha az Oroszok azt mondják elmentünk, — és biztosak benne — akkor elmentük (a Holdra).

 

A válaszom:

Gondolod, az Oroszok elég okosak, hogy tudják az Apollo csalás volt? Gondolod, az Oroszok megragadnák az alkalmat, hogy az Amerikaiakat csalónak és együgyűeknek mutassák be? Mi a helyzet a Kínaiakkal? Ők is megragadnák az alkalmat, hogy leleplezzék a csalást?

Ha azt hiszed, az Oroszok szeretnek csalásokat leleplezni, a sok kérdés közül itt van négy megválaszolandó:

·  Elég okosak az Oroszok, hogy tudják, hogy a 7. Épületet robbanószerekkel robbantották föl, és élnének az alkalommal, hogy az Amerikaiakat csalóknak és együgyűeknek tüntessék föl? 

·  Elég okosak az Oroszok, hogy tudják, hogy a 9-11 csalás volt, és élnének az alkalommal, hogy az Amerikai kormány hazugjait, gyilkosait, és rászedőművészeit leleplezzék? 

·  Elég okosak az Oroszok, hogy tudják, hogy Kennedy Elnök meggyilkolása csalás volt, és élnének az alkalommal, hogy az Amerikaiakat csalóknak és együgyűeknek tüntessék föl? 

·  Elég okosak az Oroszok, hogy tudják, hogy az Oklahoma City robbantás csalás volt, és élnének az alkalommal, hogy az Amerikaiakat csalóknak és együgyűeknek tüntessék föl?


Szerintem ilyen kérdésekre a válasz: minden nemzetnek vannak korrupt kormányai, és csalásokat mindnyájan elkövetnek. Egyikük sem akar csalás-leleplező harcba belemenni.

Frissítés: Bart Sibrel úgy hiszi, az Oroszok az Apollo csalással zsarolhatták Amerikát, hogy  különleges búzamegállapodásokat kössenek, és ki tudja még mi másra használták a 70-es években. Interjúm vele itt található:


Az Apollo hihetetlen eredmény lett volna

Kezdetben, 1969-ben óriási izgatottság vette körül az Apollo 11 Holdraszállását. 14 éves voltam, és én is, más emberek is izgatottan várták a TV közvetítést. De néhány Apollo küldetés után az izgatottság alábbhagyott.

Még néhány ember panaszkodhatott is a TV stúdióknak, hogy az Apollo híradások kezdtek rendszeres TV műsorok lenni. Hogyan lehet, az Amerikaiak nem törődtek ilyen hihetetlen eredménnyel?

Magamba nézve, láttam, a józan észt meghaladó lelkesedés eltűnt. A Holdraszállás volt az emberi faj leghihetetlenebb eredménye. Az űrhajósoknak izgatottnak kellett volna lenniük. Fel kellett volna nézniük az égre, le a Földre, és mindenfele.

Ehelyett, teljesen mellőzték az eget, nem is sokat nézelődtek a Holdon. Ehelyett idejüket arra fecsérelték, hogy pózoljanak a fotóhoz az Amerikai Zászlóval, és zacskókba tegyék a Hold porát.

Az Apollo Holdraszállások nézése egyenértékű lett azzal, hogy áthívod a barátodat videózni, hogy megnézzétek a Galapagosz Szigeteki nyaralását. Aztán órákhosszat mutatgatja magát, az Amerikai Zászlóval pózolva és golfot játszik a Hotelba.

Nem fordulna meg a fejedben, hogy hamisította a Galapagosz Szigeteki nyaralását; ehelyett azt gondolnád magadban,

"Micsoda tökfej! Az összes idejét és pénzét arra költi, hogy ellátogasson a Galapagosz Szigetekre, és mindössze golfot játszik és az Amerikai Zászlóval pózol." 


Nincs problémám az űrhajósokkal, akik fotókért pózolnak, de ahogy Bart Sibrel rámutatott, Daniel Ott-tal készült interjúja során, az Űrhajósok lefényképeztethették volna magukat a Földdel a háttérben. Milyen idióta lenne az, aki elmenne a Holdra, anélkül, hogy néhány igazán látványos képet csinálna?

Az Apollo az ilyen pólókra emlékeztet emngem:

"A szüleim elmentek egészen Párizsig, de mindössze ezt a vacak pólót kaptam tőlük "  

 


("Az apukám elment a Holdra, és mindössze ezt a vacak fotót kaptam tőle")

Tizenéves voltam, mikor az Apollo Holdraszállt, feltételeztem a szédülésnek legjobban ellenállókat választották ki a munkára, és a jó fizikai kondíciót. Feltételeztem agyilag tökfilkók. Lassan elvesztettem az érdeklődésemet az Apollo iránt, az esemény butasága miatt. Egy - két küldetés után azt kívántam, bárcsak néhány intelligens embert küldtek volna.

Felizgatott, amikor láttam egy asztronautát, golf labdát kivenni a zsebéből úton a Holdra. Még ha tizenéves is voltam, akárminek a kicsempészése felelőtlenség lett volna. Egy részről a súly nagyon komoly dolog az űrhajóban. Mi van, ha a labda felrobban a vákumban az űrben? Vagy mi van, ha a szélsőséges hőmérséklet miatt robban föl? Nem tudna lyukat robbantani az űrhajósruhára? Milyen felelőtlen tökfejek voltak az űrhajósok? Úgy viselkedtek, mintha az utazás a Holdra olyan biztonságos lenne, mint ellátogatni Disneyland-be.

 

Miért nem aggódtak a biztonságukért?

A Holdraszállás nagyon veszélyes lett volna. Az első asztronauta óvatos lett volna az első sétán. Például mi történik, ha elesnek? Voltak olyan élesek a sziklák, hogy átlyukasszták az űrruhát? Hűsen tartotta őket a ruhájuk a napon, és melegítette őket árnyékban? Mi van a sugárzással?

Ha én lettem volna az első Hold asztronauta, aggódtam volna a biztonságomért. Például ellenőriztem volna a sugárzást a Holdon. Megvizsgáltam volna az űrruhámat, és mások ruháját, hogy megnézzem, mit okoz a nagyfokú hideg, meleg a ruhán. Ezeket a ruhákat a Holdon előtte soha sem tesztelték le, hogy tudhatta valaki biztosan, hogy túlélnék benne? Mi van a kis meteorokkal? Okoznának problémát? Hány meteor csapódhat be egy űrhajósba óránként? És megvédene az űrruha a meteorok ellen?

Mivel nem voltak vécék az űrhajóban, aggódnék a pisi kaki miatt az űrruha nadrágjában. Miért nem mondja meg a NASA, hogy tettek csodát azzal, hogy akár két hétig is felnőtt embereket ugyanabban az űrruhában tartottak. Egy kisbabát néhány napig pelenkacsere nélkül tartani "gyerekgyalázás". Hogy tartotta a NASA 2 hétig ugyanabba az űrruhába az Apollo asztronautáit? Miért nem mondja el a NASA, hogy csinálták?

És milyen lenne többnapos ürülékkel a nadrágban a Holdon sétálni? Mi történne, ha az űrhajós elesik és szétnyomja az ürülékét a nadrágjában? És mi van az űrben oly gyakori hányással, milyen lenne belehányni az űrruhába?
 
 

Miért nem mutaják az Hold egyedülálló sajátosságait?

Ha én utaztam volna a Holdra, megmutattam volna a TV nézőknek, hogy a por és a szikla egyszerre esik le, és minden sokkal lassabban esik le. Megmutatták az űrhajósok, hogy egy toll és egy kalapács azonos sebességgel esik le, de olyan rossz volt a minőség, úgy hiszem a tollnak fémmagja volt és a kalapács üreges műanyag játékszer volt.

Hőmérő is lett volna nálam, és megmértem volna a hőmérsékletet, és beszéltem volna a napfényben és az árnyékban mért hőmérsékletről.
 
 

A kilövés a Holdról

Az Apollo 17 űrhajósok egy TV kamerát hagytak a Holdon, hogy lefilmezzék a holdmodul kilövését a Föld felé. Miközben néztem, azt gondoltam magamban,

"Hát. Feltételezem az igazi videó olyan rossz minőségű volt, hogy a NASA szimulációval helyettesítette." 


Éreztem a kilövés videója hamisítvány, mert a rakéta nem gyorsult megfelelően, és mert nem lehetett látni égésterméket. De ahelyett, hogy gyanakodtam volna rá, hogy az egész Apollo küldetés csalás, feltételeztem a kilövés csak egy ártatlan szimuláció volt, hasonlóan ahhoz, amikor énekesek tátognak a zenéjükhöz a TV-n.

Bart Sibrel, az említett interjúban, rámutat, a holdmodul belsejében készített videón nincs a rakétahajtóműtől származó zaj. A NASA bizonyára hatalmas munkát végzett, míg a modulban utazó emberektől rázkódásmentesen leszigetelte!
 
 

A csalások ártanak, nem segítenek

Úgy vélem, akik meghamisították az Apollo-t, azt gondolták, segítik vele az USA-t, de én úgy hiszem, az Apollo csalás és Kennedy Elnök (meggyilkolása) csalás az 1960-as években sok rendes és tehetséges Amerikai ember morálját tönkretette. Sok ember volt büszke Amerikára az 1960-as években, és sokan álmodoztak róla, hogy szép városokat, vasútat, stb. építenek.

Habár, a véget nem érő hazudozások, bábkormányok, csalások, és a korrupció apátiát, a kormánytól való megundorodást, és a "Miért törődjek ezzel a korrupt nemzettel?" magatartást eredményezte.

Talán az emberi faj a jövőben meghaladja ezt az állat-szerű létezést. De javul az emberi faj, ha úgy segítjük a csalásokat, hogy nem beszélünk róluk? Úgy vélem tudatnunk kell az emberekkel, hogy tanulhassanak belőlük. Jobb kormányokat kell terveznünk, ehhez meg kell vitatnunk az időszerű problémákat a kormányunkkal.
 
 

Bónusz Kérdés

Akik eddig elolvasták, kapnak egy speciális, bónusz kérdést!

Kattintson rá a NASA fotókra, a SOHO telescope-pal készültek és a Napot mutatják.

Olyan oldalra jut, ahol kiválaszthatja a fotó fajtáját, amire kíváncsi. Klikkeljen az egyik, a Nap koronáját mutató képre (LASCO C2 vagy LASCO C3).

Figyeljen föl, a képek tele vannak különböző méretű, fehér pontokkal, és van néhány változó hosszúságú fehér csík. (A képek 1024 × 1024 képpontos fölbontásban a legrészletgazdagabbak.)

A bónuszkérdése: "A fehér pontok a csillagok?"

Ha igen, eszerint a csillagok a Nap koronáján keresztül is láthatók. Ezen el kellene csodálkozni, ha elég fényesek a csillagok, hogy átsüssenek a napkoronán, akkor az űrhajósoknak látniuk kellene a csillagokat az űrállomásról vagy a Holdról?

Ezen is el kellene csodálkozni, ha egy asztronauta eltakarja a kezével a Napot, látná a koronát és a csillagokat a Nap körül?